Ylläs.fi

Visit Ylläs hoitaa ja koordinoi kokonaisvaltaisesti Ylläksen brändin ja alueen markkinointia. Uudistimme Visit Ylläksen Ylläs.fi-verkkopalvelun WordPressillä teknisen toteuttajan roolissa.

Yllas.fi-sivuston tarkoitus on inspiroida valitsemaan Ylläs matkakohteeksi sekä auttaa jo Ylläksellä olevia matkailijoita löytämään juuri heille sopivia palveluita. Sivustolla on vuosittain noin 400 000 käyttäjää ja noin 3,5 miljoonaa sivulatausta. Kieliversiot ovat suomi ja englanti, minkä lisäksi muilla kielillä tarjotaan suppeampia sisältöjä. Asiakas etsi toteutukseen laadukasta ja luotettavaa kumppania, jollaiseksi valikoiduimme lopulta me.

Projekti alkoi helmikuussa 2023 kick-off palaverilla asiakkaan kanssa. Projektin alussa toteutettiin kattava vaatimusmäärittely, jossa käytiin läpi asiakkaan tarkat toiveet sivuston toiminnallisuuksista: Miten erityyppiset sisällöt esitetään sivustoilla, millä ehdoilla käyttäjä voi hakea palveluita ja niin edelleen. Palvelua varten määriteltiin ja suunniteltiin useita räätälöityjä WordPress-lohkoja, kuten esimerkiksi erilaisia karuselleja, teemoitettuja hakutoimintoja ja rajapintoja hyödyntäviä sää-widgettejä. Lisäksi sivustolla on muita räätälöityjä toimintoja, kuten automaattisesti sesongin perusteella vaihtuva väriteema.

Koko sivuston esitettävä sisältö toteutettiin lohkolähtöisesti, eli WordPressin lohkoeditorin puitteissa luotiin n. 50 räätälöityä ”lohkoa” täydentämään WP Coren valmiita lohkoja. Palvelu on myös integroitu VisitFinlandin DataHubiin, josta haetaan välimuistitettuna paikallisten yritysten tietoja. Erityyppisiä sisältöjä ovat muun muassa majoitukset, kohteet, tapahtumat, retket, vuokraamot ja kaupat.

Asiakkaan toiveesta valmiin palvelun julkaisu siirtyi alun perin suunnitellulta syksyltä vuodenvaihteeseen, ja valmis palvelu julkaistiin tammikuussa 2024.