SSL-salaus ja sertifikaatit verkkopalveluissa

Jos verkkopalvelusi ei ole vielä salatun yhteyden (https) takana niin nyt on hyvä aika laittaa asia kuntoon. Verkossa törmään jatkuvasti liian moneen palveluun, joiden tulisi toimia suojatun yhteyden takana, mutteivat näin tee.

Verkkopalvelun https yhteys tarkoittaa tietoliikenneyhteyden salaamista käyttäjän ja verkkopalvelun välissä. Mikäli verkkopalvelussa on käytössä esimerkiksi lomakkeita, on salatun liikenteen käyttäminen erityisen tärkeää käyttäjien tietojen suojaamiseksi ulkopuolisilta. Esimerkiksi avoimessa langattomassa verkossa jokin kolmas osapuoli voi tarkastella lomakkeista lähteviä tietoja selkokielisenä, jos yhteys ei ole salattu.

Liikenteen salaus toteutetaan SSL-sertifikaatilla ja asettamalla palvelinohjelmisto käyttämään salattua yhteyttä. Markkinoilla on useita erilaisia tapoja miten salauksen voidaan tehdä. Ehdotamme asiakkaan tarpeen ja verkkopalvelun tyypin mukaan parhaiten sopivaa vaihtoehtoa. SSL-sertifikaatteja on saatavilla sekä ilmaisia että maksullisia. Ilmaiset ovat yleensä riittäviä.

Mikäli verkkopalvelu ei ole salatun yhteyden takana, selaimet alkavat syksyn aikana varoittamaan käyttäjiä suojaamattomasta verkkosivusta. Ehjän ja luotettavan käyttökokemuksen kannalta on oleellista, ettei ylimääräisiä varoitusviestejä ilmesty sivulatauksen yhteydessä.

SSL-suojaus parantaa myös hakukonenäkyvyyttä. Verkkopalvelun luotettavuus näkyy parempana sijoituksena Googlen hakutuloksissa. Suojaamattomat sivustot taas saattavat pudota kauemmaksi.

Ole meihin yhteydessä mikäli verkkopalvelusi on vielä suojaamattoman yhteyden takana, tai tarvitset neuvoa siihen minkälainen suojaus kannattaa hankkia.