Seepsula Pro – kiviainesten Wolt

Seepsulasta 

Seepsula on kiviainesyritysten innovaattori, joka väsymättä optimoi toiminnonsa tehokkuutta ja vastuullisuutta. Seepsulan toiminnan keskipiste on Helsinki-Vantaan lentokentän pohjoispuolella sijaitseva Senkkerin kiviainestehdas, jossa myös itse olen vuosien aikana vieraillut usein.  

Yritys on tunnettu alansa moderneimpana toimijana, ja muut alan yritykset vierailevat Senkkerissä tutustumassa Seepsulan ratkaisuihin. Seepsulalla on merkittävä jalansija pääkaupunkiseudun kaikessa rakentamisessa.  

Seepsulan satsaukset vastuullisuuteen sisältävät muun muassa oman aurinkovoimapuiston, siirtymän biobolttoaineeseen sekä satsauksia henkilöstön hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 noin 28 miljoonaa euroa. 

Kuinka kiviainesalaa digitalisoidaan 

Oma työhistoriani Seepsulan kanssa lähentelee jo 10-vuotispäiväänsä. Aloitin yhteistyön Seepsulan kanssa graafisen suunnittelijan roolissa yrityksen vastuullisuusraportin parissa. Myöhemmin olen ollut mukana uudistamassa Seepsulan verkkosivut kahdesti; jälkimmäisellä kerralla mukana oli myös pitkälle räätälöity verkkokauppa. Olen jopa kuvittanut Seepsulalle kaksi lastenkirjaa. (Superhitti “Simo Sepeli”, sekä jatko-osa “Kadonneen kauhakuormaajan arvoitus”). 

Vuosien saatossa on ollut kiinnostavaa seurata yrityksen toiminnan kehitystä ja satsauksia tulevaisuuteen. Seepsulalle ominaista on tinkimätön kunnianhimo laadussa sekä tietynlainen “out of the box” ajattelu, mikä näkyy esimerkiksi oman brändätyn työmaaravintolan perustamisessa. Seepsulan kunnianhimo ulottuu vahvasti myös digitaalisiin palveluihin. 

Sohovan tiimi vastaa Seepsulan mobiilisovelluksen lisäksi myös yrityksen verkkosivujen ja verkkokaupan ylläpidosta ja jatkokehityksestä. Palvelut on tiiviisti integroitu Seepsulan toiminnanohjausjärjestelmään, ja kaikki on pitkälle räätälöity Seepsulan tarpeiden mukaisesti. Rakennamme Seepsulan digitaalista kokonaiskuvaa yhdessä asiakkaan itsensä sekä tämän IT-infran ja toiminnanohjauksen kumppaneiden kanssa. 

Sepelikuorma woltattuna, kiitos 

Seepsula Pro syntyi yrityksen silloin toimitusjohtajan (ja nykyisen hallituksen puheenjohtajan) tahtotilasta tarjota Seepsulan sopimusasiakkaille paras ja helpoin mahdollinen asiakaskokemus. Seepsulan tyypillinen asiakas toimii meluisessa ja pölyisessä työmaaympäristössä, jossa jokainen tunti odottelua maksaa. Kriittistä on siis että tilaukset on helppo tehdä juuri oikealla hetkellä. Sovellus suunniteltiin tiiviisti yhdessä Seepsulan ydintiimin kanssa, ja otettiin käyttöön vuonna 2019. 

Tänä keväänä esiin nostettiin jo aiemmin palloteltu kehitystarve: Mahdollisuus seurata tilausten toimitusta reaaliajassa kartalla. Tämä mahdollistaa Seepsulan asiakkaille entistä tarkemman toiminnan suunnittelun työmaalla. Kuorma pitäisi kyetä “wolttaamaan”, eli paitsi että tilaus onnistuu muutamalla näpäyksellä myös sen kulkua pitää kyetä seuraamaan. 

Seepsulan autoissa oli jo valmiiksi mobiilipääte joka lähettää tiedon GPS-sijainnista. Sohovan tiimin piti siis luoda verkkosovellus joka käsittelee ja jakaa tuota sijaintidataa. Sovelluksen käyttöliittymään lisättiin tarpeelliset uudet näkymät, minkä seurauksena UI:n arkkitehtuuria muutenkin uudistettiin merkittävästi. Koska sovelluksen toteutukseen käytetyt React Nativen kirjastot olivat kolmessa vuodessa ehtineet jo vanhentua, oli sovelluksen toteutus tarpeen muutenkin kirjoittamaan uusiksi, jotta toteutus on toimintavarma myös tulevina vuosina. 

Lue lisää sovelluksesta

Kaiken mitä kirjoittaja tietää kiviaineksista, on hän oppinut Seepsulalta.