Saavutettavuus kuntoon verkkopalveluissa.

Internet kuuluu kaikille. Vastaamalla WCAG -saavutettavuusvaatimuksiin edistätte omalta osaltanne sitä, että verkossa olevat palvelut ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä mahdollisimman monelle. Se on tekemisen arvoinen savotta.

Internet kuuluu kaikille

Saavutettavuudesta on muodostunut yksi tärkeimmistä verkkokehityksen puitteista – ja hyvä niin! Verkkopalveluiden tulee olla käytettäviä, ja aina kun mahdollista niiden tulee olla käytettäviä kaikille. Tämä ei ole itsestäänselvyys ja usein vaatiikin paljon työtä toteutuakseen. Kannustamme asiakkaitamme kehittämään kanssamme palveluidensa saavutettavuutta. Kaikki alkaa lähtötilanteen kartoittamisesta eli saavutettavuuden testaamisesta.

Toiminta saavutettavuuden varmistamiseksi:

1. Selvitä miltä osin verkkopalvelusi ei vastaa vaatimuksiin.

Tässä voi olla viisasta kääntyä ammattilaisen puoleen, mutta periaatteessa selvityksen voi tehdä itsekin. Laki vaatii useilta (muttei suinkaan kaikilta) verkkopalvelun omistajilta tarjoajilta WCAG-standardin AA-tasoa. Tarjoamme saavutettavuuden testausta asiantuntijapalveluna.

2. Korjaa puutteet.

Osan puutteista (ainakin sisältöön liittyvät) voi korjata itse, osa taas voi vaatia tukea siltä osin kun sivuston lähdekoodia on tarpeen muokata. Tarjoamme suunnittelun ja verkkokehityksen palveluita, joten voit pyytää meiltä arviota palvelun saavutettavuuspuitteiden korjaamiseksi.

3. Laadi saavutettavuusseloste.

Selosteen voi hyvin laatia itse, tai sen voi tilata ammattilaiselta (kuten – tiedät kyllä). Seloste on käytännössä listaus saavutettavuuspuutteista, sekä syistä miksi niitä ei ole korjattu. Osana saavutettavuuden testausta ja auditointia tarjoamme myös saavutettavuusselosteen laatimisen.

Saavutettavuuden testaus ja auditointi

Asiantuntijamme tarkastavat ja raportoivat verkkopalvelunne saavutettavuuden tilan. Saavutettavuusauditointi eli saavutettavuuden testaus sisältää sekä teknisen tarkastuksen että asiantuntijan manuaalisesti tekemän tarkan läpikäynnin ja analyysin. Tarjoamme myös saavutettavuusselosteen laatimisen. Yleisin ja tärkein standardi verkkosivujen ja verkkopalveluiden saavuttavuusasioissa on WCAG.

UI & UX design

Asiantuntijamme suunnittelevat ja ohjeistavat yksityiskohtaisesti tarkat parannukset, joilla saavutettavuuden tila saadaan toivotulle tasolle. Tarjoamme muutenkin käyttöliittymäsuunnittelun ja ux-suunnittelun osaamista, jotta palvelun käyttökokemus kehittyy jatkuvasti entistä paremmaksi ja saavutettavuuden tila on myös subjektiivisesti arvioiden mahdollisimman hyvä.

Verkkokehitys ja ohjelmointi

Pystymme myös toteuttamaan varsinaiset parannukset verkkopalveluunne: Tämä voi siis tarkoittaa vain front end -osuutta (itse käyttöliittymä) tai täyttä full stack -toteutusta (myös varsinaiset toiminnallisuudet, backend jne.). Olemme erityisen kokeneita WordPress-kehittäjiä, ja meillä on kokemusta lukuisten WP-sivujen saavutettavuuden remonteissa erilaisissa laajuuksissa.

Asiakkaitamme

.cls-1, .cls-2 { stroke-width: 0px; } .cls-2 { fill: #fff; }

Avataanko keskustelu?

Vaikuttaako siltä että voisimme olla teille hyödyksi? Jätä meille viesti alla olevalla lomakkeella tai lähetä sähköpostia. Palaamme sinulle asiaan mahdollisimman pikaisesti, yleensä viimeistään yhden arkipäivän kuluessa.