Mobiilisovellus taklaamaan urheilutapahtumien ympäristö- ja ilmastokuormaa  

Suunnittelu

Hankkeen pilottitapahtumissa testataan ja kokeillaan erilaisia ympäristön kuormitusta vähentäviä toimia. Yksi kokeilu on mobiili-infosovellus, jolla vähennetään olennaisesti tapahtumien paperisesta tiedotus- ja mainosmateriaalista syntyvän jätteen määrää. Lisäksi sovelluksella toteutetaan tapahtumaan liittyvä osallistuja- ja katsojaohjeistus sekä annetaan asiakkaille vinkkejä ja opastetaan ympäristövastuulliseen toimintaan tapahtuman aikana.

Toteutus

Sohova toteutti Endurance Kainuu –mobiilisovelluksen tilaajan esittämien teknisten vaatimusten ja toiveiden pohjalta. Projekti eteni jouhevasti, sillä tilaaja oli määritellyt tarkasti, mitä ominaisuuksia sovellukseen halutaan. Sovelluksen rakennusvaiheessa otettiin huomioon tilaajan toive päästä päivittämään helposti sovelluksen tietoja järjestettävänä olevan tapahtuman vaihtuessa. Sovellus toteutettiin sekä Android- että iOS-alustalle. Endurance Kainuu –mobiilisovellus on ladattavissa Google Play- ja App Store-sovelluskaupasta.

“Sohova valikoitui mobiilisovelluksen tekijäksi kilpailutuksen kautta. Yhteistyö on sujunut erittäin mukavasti, ja toiveitamme on kuultu koko prosessin ajan. Sohova tekee hommat tolokusti ja lappilaisella lupsakkuudella.”
– Anni Heikkinen, Kainuun Liikunta ry.